dissabte, 16 d’agost del 2014

La FFIB presenta un decàleg de "Futbol Net"

DECÀLEG DE FUTBOL NET

1. El futbol és una suma de valors positius. Aquests valors et serviran per caminar amb pas ferm per la vida, respectant els altres.

2. Respecta al contrari: també tu ets contrari. No ho miris com un rival, sinó com a company de joc.

3. Aprèn i respecta les regles del futbol, i a les persones encarregades de fer-les complir, ja que són imprescindibles per a l'esport.

4. Respecta les decisions del teu entrenador, tot i que no les comparteixis, ja que són en benefici de tots.

5. Recorda que les instal lacions són un patrimoni comú, respecta-i col · labora en la seva conservació.

6. És important saber guanyar, però encara ho és més saber perdre. No puntes la derrota com un fracàs, sinó com un pretext per superar-te.

7. No menyspreïs al teu adversari si el seu nivell és inferior al teu, ni celebris la victòria exageradament en la seva presència. Anima'l en la derrota.

8. El Joc Net honra a qui el practica; demana a pares, entrenadors, directius, amics i aficionats que no utilitzin un llenguatge indegut, ni gestos grollers durant els partits per manifestar les seves discrepàncies.

9. Juga a futbol amb joves dels cinc continents, sense discriminacions ni prejudicis. El futbol serveix per integrar, no per separar.

10. Amb el Joc Net col · labores a crear una societat millor. El futbol és sinònim de pau, de concòrdia, està relacionat amb la salut i és símbol d'igualtat.